Anketa

Da li planirate da se prekvalifikujete?
 
Bolji dani za zanatstvo
subota, 04 avgust 2012 00:00

Niške zanatlije pozdravile predlog ministra Dinkića za nove mere

Sastanak_sa_Dinkicem


Predstavnici zanatlija iz Srbije susreli su se 3.avgusta sa ministrom finansija i privrede Mlađanom Dinkićem u Palati Srbije i razgovarali o merama koje će nadležno ministarstvo predložiti u cilju pospešivanja razvoja zanatstva i stvaranja boljih uslova za rad zanatlija. Među predstavnicima zanatlija našao se i predsednik niške Zanatske komore i Udruženja zanatlija i privrednika Blagoje Stanisavljević koji ističe da će predložene mere znatno olakšati namete i fiskalne obaveze zanatlija, te da će bolje poslovati i moći da zapošljavaju.

Sve zanatlije su zadovoljne i pozdravljaju predloge ministra Dinkića i mere koje će preduzeti, jer će one uticati na povećanje zapošljavanja, stvaranje boljih uslova za rad zanatlija i stvoriće mogućnost oporavka privrede. Svih 120 predstavnika zanatlija iz cele Srbije, koji su bili na sastanku sa ministrom, saglasno je sa predloženim merama – kaže predsednik niške Zanatske komore Blagoje Stanisavljević. Mere koje su predložene su ukidanje fiskalnih kasa za zanatlije, ukidanje parafiskalnih nameta poput firmarine, oslobađanje plaćanja muzičkog dinara za zanatlije, davanje kredita za likvidnost sa stopom od jedan odsto za zanatlije i pet odsto za mala preduzeća, davanje bespovratnih sredstava za investicije i ulaganje u zanatstvo, a garant kredita za zanatlije biće Fond za razvoj.

Tokom razgovora sa ministrom Dinkićem, Stanisavljević je predstavio nišku Zanatsku komoru i uručio mu poklon – monografiju „Dva veka organizovanog zanatstva u Nišu“.

Predstavio sam niško zanatstvo u najboljem svetlu, jer to i zaslužuje. Naveo sam da Niš ima tradiciju zanatstva dugu 220 godina, kao i da u privatnom sektoru ima oko 15000 subjekata. Takođe sam naglasio da je Udruženje stručno osposobilo preko 15000 nezaposlenih lica, tehnoloških viškova, prognanih, izbeglih lica, samohranih majki i Roma. Dodao sam i da je komora partner LEDIB programa, Švajcarske agencije za razvoj privatnog sektora, Zanatske komore iz nemačkog grada Koblenc i Balkanskog biroa za razvoj srednjih i malih preduzeća – dodaje Stanisavljević.

 

 

Pratite nas na

FacebookYoutube

Video

još...
© 2014 Udruženje zanatlija Niš. Sva prava zadržana.
Joomla! je Slobodan softver objavljen pod GNU/GPL Licencom.

Opšte udruženje samostalnih
privrednika i zanatlija
Prijezdina br.4, 18000 Niš
Telefon: +381 18 241 543
Fax: +381 18 293 120
PIB: 100663812

This web site was developed with financial support of LEDIB.