Обавештење

Као што знате и можете видети зграда Занатског дома је још увек затворена и запечаћена од стране Града од 03.08.2017. Чинили смо све што је у нашој моћи да се изнађе решење да се занатлије и привредници врате у зграду коју су 1931.г. из својих средстава сазидале тадашње занатлије и оставиле у аманет бућим колегама.
Више пута слали смо захтеве надлежнима у Граду покушавајући да изнађемо могућност да се привредницима омогући коришћење зграде који су уживали захваљујући градитељима чија се имена налазе на плочама на згради од 1931.г..
На задњем састанку са Градоначелником 25..09.2017.г. у присуству већника , представника за имовину града и Градског јавног правобраниоца Градоначелник , лично нам је рекао да је став Града да се зграда прода .Толико.Јасно.

Сматрамо да појединци из локалне управе задужени за имовину и продају исте не смеју заборавити чињеницу да су Занатски дом сазидале занатлије, да је исти био у њиховој својини , да им је доношењем разних режимских закона исти на волшебан начин отет / недостају документи како је зграда подржављена / .У надлежним органима града прослеђене су и препоруке и мишљења Републичких органа да се занатлијама врати статус зграде по Уговору из 1985.г. У случају било какве самовољне продаје зграде на исте би била бачена сумња на криминогену активност која ће се по Закону процесуирати.
О наведеном проблему обавештени су и надлежни органи Републике Србије од чијих активности се очекује спречавање продаје Занатског дома – симбола привредника Града Ниша

.
Татјана Момчиловић